restaurant

huis vermeer


RESTAURANT

Nieuw elan aan de kachel van Hotel-Restaurant Huis Vermeer

- vanaf augustus 2021

Deventer - Toen hun vorige werkgever in maart 2020 de deuren noodgedwongen definitief moest sluiten werd het perfect op elkaar ingespeelde vak-duo

Pascal van Dijk en Stijn Vloedgraven uit elkaar gedreven.

Nu een klein 1,5 jaar later “slijpen” Pascal en Stijn als respectievelijk Chef-kok en Sous-chef samen de messen weer en stuwen zij de keukenbrigade van Huis Vermeer naar grotere hoogte.

Het duo brengt de Franse keuken – met internationale touch – bij de gasten soms persoonlijk aan tafel en gaat samen met het voltallige Huis Vermeer-team voor een plaats in de restaurantgids de Lekker.

Afgelopen maanden heeft het duo al een stempel weten te drukken op de menukaart waarbij een goed stuk gerijpt – uit eigen rijpingskast – eerlijk vlees een prominente plaats heeft veroverd.

Ook de visliefhebbers weten steeds beter de plek in Deventer te vinden waar de verse vis is aangeland en met liefde wordt bereidt waarbij ook het vegetarisch menu een steeds prominentere rol op de menukaart krijgt.

“We hebben er zin in en zijn klaar om met onze collega’s van Huis Vermeer 'The Place To Be' te maken”, aldus het duo.

Geopend van woensdag tot en met zondag, van 12:00 tot 21:00 - uw reservering plaatst u via onze website.

Ons restaurant is gesloten van 31 december 2021 t/m 4 januari 2022.

het menu

à la carte | chef's menu | seafood

Bij Restaurant Huis Vermeer bent u van harte welkom om volledig in de watten gelegd te worden door de keuken-, en bedieningsbrigade. Een culinaire ervaring voor zowel de lunch, als het diner. De menukaart is ingericht met prachtige seizoens-, en streekproducten uit de omgeving van Deventer. Restaurant Huis Vermeer is van woensdag t/m zondag geopend. Voor koffie met gebak en (uitgebreide) lunch bent u tussen 12:00 en 16:00 uur welkom. Diner serveren wij vanaf 17:00 uur.

Maandelijks verzorgt het team een nauwkeurig samengesteld Chef's Menu. De gerechten in het menu zijn gebaseerd op de Frans-klassieke keuken met een creatieve hint naar de nieuwe 'internationale' keuken.

Buiten het menu om treft u ook de à la carte kaart waarop u kunt kiezen uit onze huis-klassiekers. Van kakelverse oesters van het seizoen tot een prachtig stuk vlees. Van onze huisgerookte zalm tot een uitgebreide kaasplank van Kaashandel de Brink. Met als kers op de taart een uitgebreid visplateau (Fruits de Mer). Onze vis wordt dagelijks vers aangeleverd. De vis wordt duurzaam gevangen en/of gekweekt.

KERSTMENU

Op Kerstavond, Eerste- en Tweede Kerstdag serveren wij een culinaire kerstlunch en/of kerstdiner.

De kerstlunch bestaat uit een 4-gangen kerstmenu inclusief amuse, zuurdesembrood met garnituren, tafelwater en ontvangst met een glas Champagne.

Tijdens de lunch bedraagt het kerstmenu €70,00 p.p.

Het kerstdiner bestaat uit een 6-gangen kerstmenu inclusief amuse, zuurdesembrood met garnituren, tafelwater en ontvangst met een glas Champagne.

Tijdens het diner bedraagt het kerstmenu €95,00 p.p.

Bij het menu serveren we een wijnarrangement of kiest u zelf uw dranken uit. Deze worden berekend op basis van nacalculatie.

De aanvang voor de lunch is tussen 12:30 uur en 13:00 uur. De aanvang voor het diner is tussen 18:30 uur en 19:00 uur.

Tijdens de kerstdagen serveren wij uitsluitend het kerstmenu en geen à la carte gerechten.

Graag vernemen wij tijdig de allergieën en/of dieetwensen van het gezelschap.

Een reservering plaatsen doet u via de knop "boek een tafel" of door te bellen naar 0570 612 826.


voorgerecht*
MAKREEL | avocado | appel | dragon | citrus

 

tussengerecht*
COQUILLES | wortel | pompoen | beurre blanc

 

tussengerecht
OPPERDOEZER | truffel | epoisses

 

tussengerecht
DUIF | rode biet | rode kool | pistache | port jus

 

hoofdgerecht*
HERT | stoofpeer | paarse zoete aardappel | cantharel | ratafia jus

 

dessert*
PEER | hazelnoot | karnemelk | le dulce leche

*Deze gerechten worden tijdens de kerstlunch geserveerd.
Liever een kaasplank in plaats van het dessert? Hiervoor vragen wij +€7,50.

Graag een kaasplank als zevende gang nuttigen? Hiervoor vragen wij + €16,50.

De wijnkaart

Ontdek de 'Vermeer Wines'
De sommeliers staan klaar om voor u een prachtige wijnspijs-combinatie te verzorgen. De wijnen worden nauwkeurig geselecteerd op basis van de smaken in de gerechten. Tevens wisselt onze uitgebreide wijnkaart meermaals per jaar om u te blijven verrassen van onontdekte prachtwijnen.

Grote gezelschappen

Vier het bij Huis Vermeer

Voor gezelschappen vanaf 10 personen verzorgen wij u graag een passende offerte om uw dag tot een culinair succes te maken. Stuurt u gerust uw voorkeursdatum én de hoeveelheid gasten door naar onderstaande button, wij doen u opvolgend een passend voorstel.

Bent u opzoek naar een private dining locatie? Onze oude bankierswoning bestaat uit drie verschillende ruimtes; de lichte serre, monumentale eetkamer of knusse lounge, welke ook afzonderlijk afgehuurd kunnen worden voor lunch, diner, vergadering en/of trouwerij.

Thuis Vermeer & Externe Locaties

Ontvangt u ons liever bij u thuis? Wij verzorgen uw partij van A tot Z op elke gewenste locatie in de regio Deventer.

Informatie

Hoe u ons kunt bereiken

Openingstijden

Woensdag t/m zondag
Restaurant 12:00 tot 22:00 uur
Maandag t/m zondag

Hotel check-in 15:00 tot 22:00 uur